Dynamics Business Central - Dynamics NAV -Navision

Dynamics NAV va deveni Dynamics 365 Business Central

Începând cu luna octombrie 2018 în România va fi disponibilă noua versiune de Microsoft Dynamics NAV, redenumită Dynamics 365 Business Central.

Dynamics 365 Business Central va fi disponibil  în cloud, on-premises sau într-o versiune hibridă. Din punct de vedere funcțional nu vor exista diferențe între varianta de cloud sau cea de on-premises, iar dacă la un moment dat clientul va dori să se mute de la varianta on-premises la cea de cloud, acest lucru va fi posibil.

Din punct de vedere al tehnologiei însă, diferența majoră între versiunea de cloud și cea de on-premises este dată de modul de realizare al customizărilor. Dacă în versiunea de on-premises se pot realiza dezvoltări atât în mod tradițional, prin modificarea codului sursă din sistem, cât și prin intermediul extensiilor, în versiunea de cloud customizarea va fi posibilă doar prin intermediul extensiilor. Extensiile sunt bucăți de cod care se adaugă aplicației, fără însă a modifica în vreun fel codul sursă din Dynamics NAV, ceea ce constituie un avantaj major  mai ales în ce privește actualizările de versiuni, dar și instalarea și întreținerea. Practic, dezvoltările făcute prin extensii se pot instala și dezinstala asemenea aplicațiilor pentru smartphone.

Așteptăm cu interes lansarea din octombrie și vă vom ține la curent cu toate noutățile legate de succesorul lui Dynamics NAV – Dynamics 365 Business Central.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns