Dynamics NAV - Dynamics 365 Business Central

Modificări Licențiere Dynamics 365 Business Central on-premises

Modificări Licențiere Dynamics 365 Business Central on-premises

Odată cu lansarea din luna octombrie a noii versiuni de Dynamics NAV, numită Dynamics 365 Business Central on-premises, Microsoft a realizat unele modificări în ce privește politica de licențiere, modificări pe care, prin intermediul acestui articol, dorim să le aducem la cunoștință clienților și tuturor celor interesați.

Până la versiunea Microsoft Dynamics NAV 2018 a fost disponibil tipul de licențiere perpetuă pe modelul utilizatorilor concurențiali. Licența pentru utilizatorii concurențiali permite clientului să cumpere un număr de utilizatori ce pot accesa simultan baza de date, fără a se defini în cadrul licenței care sunt utilizatorii care au acest drept de acces.

În Dynamics 365 Bussiness Central on-premises licențierea va fi disponibilă doar pe modelul utilizatorilor nominali (specificați în mod clar), iar tipul de utilizator concurențial va dispărea. Dacă clienții care sunt în cadrul unui ”Enhancement Plan” activ doresc să migreze de la o versiune anterioară de Dynamics NAV (Navision) la Dynamics Business Central (D365 BC), se va produce o conversie a utilizatorilor concurențiali în concurenți nominali, într-un raport avantajos pentru client.

Microsoft Dynamics NAV 2018 va mai fi disponibil la vânzare noilor clienți până la data de 01.04.2018, deci dacă doriți să cumpărați sau să faceți un upgrade la Dynamics NAV 2018 pe vechiul model de licențiere cu utilizatori concurențiali, o puteți face până la această dată.

Clienții care au deja Dynamics NAV 2018 și orice versiune anterioară de Dynamics NAV, vor putea în continuare achiziționa licențe pentru sistemul pe care îl au pe modelul de licențiere valabil de la data achiziției.

Au apărut modficări și în ce privește  pachetele de funcționalități oferite în licență, au dispărut pachetele Starter Pack și Extended Pack și au apărut pachetele Essentials și Premium. Vestea bună este că pachetul Essentials conține mai multe funcționalități decât pachetul Starter Pack, deci este mult mai probabil să optați doar pentru funcționalitățile din acest pachet, cu un cost mai redus.

O altă veste bună este că licențierea se poate face în Dynamics Business Central on-premises pornind de la un singur utilizator, în vreme ce pe vechiul model era necesară achiziția a cel puțin trei utilizatori.

Mai sunt și alte modificări, unele cu caracter mai tehnic și de aceea, pentru orice întrebări legate de procesul de licențiere nu ezitați să ne contactați!

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns