Dynamics NAV - Power BI - Tablou General

Power BI – sistem de  business intelligence pentru Business Central

Microsoft Power BI  este o platformă de raportare și analiză bazată pe cloud ce permite transformarea datelor din surse multiple în rapoarte, grafice și tablouri de bord intuitive, care vă ajută să luați cele mai bune decizii în privința afacerii dvs. Având o interfață atractivă și ușor de utilizat, puteți crea chiar dvs.  instrumentele prin care să dobândiți o perspectivă asupra datelor.

Power BI este gândit a fi utilizat și cu Dynamics 365 Business Central. Aceasta înseamnă că în doar câteva minute vă puteți conecta la baza de date din Business Central și aveți la dispoziție deja o serie de vizualizări predefinite, gata a fi utilizate.

Power BI – simplu și puternic

Lucrul cu  Power BI presupune în esență trei pași:

  • Conectare. Folosind aplicația Power BI Desktop (e gratuită) vă conectați la o sursă de date. O sursă de date poate fi aproape orice – fișiere excel sau text, bază de date, pagini web etc.
  • Modelare. După ce vă conectați la sursa de date, puteți aplica diverse transformări datelor din sursa de date. De exemplu, eliminați coloanele cu informația de care nu aveți nevoie, schimbați tipul de dată la unele coloane etc.
  • Creare vizualizare. Creați reprezintările grafice ale datelor, printr-un proces simplu de tip ”drag & drop”. Practic, selectați câmpurile pe care vreți să le reprezentați din  modelul de date și alegeți  o vizualizare din cele peste 30 de tipuri de vizualizări disponibile în Power BI.

Power BI - Diagramă Hartă
Dynamics NAV - Power BI - Vanzari per Clienti si Produse

Power Bi – informație relevantă la costuri minime

Dacă doriți să utilizați Power BI doar pentru dvs., nu vă costă nimic. Creați vizualizări folosind aplicația Power BI desktop, pe care apoi le puteți accesa fie local, fie le publicați în cloud folosind serviciul Power BI și le accesați prin browser sau printr-o aplicația mobilă folosind contul dvs. de Power BI (licența single-user e gratuită).

Dacă însă doriți ca vizualizările dvs. publicate în cloud să fie disponibile pentru alți utilizatori sau  vreți să accesați vizualizările altora, e nevoie de o licență profesională pentru  serviciul Power BI.

Costul lunar per utilizator petru accesul la serviciul Power Bi printr-o licență profesională  este de numai 9.99 EUR/lună. În acest preț un utilizator poate avea acces la un număr nelimitat de vizualizări, actualizate în timp real.

Vreți să știți mai multe despre Power BI sau doriți o prezentare de produs? Contactați-ne!

    Nume

    Subiect

    Mesaj