Dynamics (Navision) 365 Business Central-EMEA

Directions EMEA – eveniment dedicat Dynamics 365 Business Central (Navision)

Directions EMEA – eveniment dedicat Dynamics 365 Business Central (Navision)

În prima decadă a lunii octombrie a avut loc ”Directions EMEA”, un eveniment anual care adună laolaltă toți partenerii ce implementează Dynamics 365 Business Central (cunoscut și ca Dynamics NAV/Navision).

Evenimentul cuprinde conferințe și workshop-uri despre Dynamics 365 Business Central, despre produse colaterale și despre trendurile generale în IT. Kepler Management System participă cu regularitate la acest eveniment, iar anul acesta nu a fost o excepție. Vom relata în continuare care au fost marile teme abordate în cadrul evenimentului, ele având un impact direct asupra tuturor celor care utilizează fie Dynamics 365 Business Central, fie versiunile anterioare – Dynamics NAV (Navision).

Noua versiune de Dynamics 365 Business Central

Evident, un subiect fierbinte a fost noua versiune de Dynamics 365 Business Central (Navision), lansată chiar la începutul lunii octombrie și care reprezintă din punct de vedere tehnologic un moment de cotitură în istoria produsului; înlocuirea vechiului mediu de dezvoltare cu unul nou, dar și a vechiului client de windows cu clientul web. Această schimbare radicală  aduce cu sine noi provocări, însă și noi  oportunități. Pentru mai multe detalii privind noua versiune de Dynamics 365 Business Central vă recomandăm articolul : Lansare Dynamics 365 Business Central – versiune nouă octombrie 2019

Inteligența artificială în Dynamics 365 Business Central

Prin intermediul inteligenței artificiale datele pot fi transformate în informație relevantă, în baza a ceea ce se numește ”machine learning”. Practic, aplicațiile care utilizează machine learning se conectează la date, le analizează și pe baza unor modele încearcă să realizeze predicții, având posibilitatea a-și îmbunătăți performanțele cu fiecare încercare de predicție. Dynamics 365 Business Central utilizează deja, prin intermediul serviciilor din cloud extensii bazate pe machine learning, pentru realizarea de predicții privind vânzările și stocurile, cash-flow-ul sau întârzierea clienților la plată. Au fost prezentate aceste extensii, trendul de utilizare a lor este ascendent și există o uriașă oportunitate pentru cei care le vor utiliza înaintea celorlalți în procesele de afaceri.

Strategii de upgrade și migrare în cloud

Deși soluția este încă disponibilă în ambele versiuni, on-premises și cloud, viitorul pare să încline către cloud, ceea ce înseamnă că procesul de upgrade și migrare a vechilor versiuni de produs va fi unul mai sinuos. În cadrul evenimentului au fost prezentate diverse instrumente și strategii pentru upgrade și s-a discutat și despre viitorul localizărilor de produs, care de acum încolo vor fi toate disponibile doar ca extensii.

Dynamics 365 Business Central - Navision) -Cloud Migration

Interacțiunea dintre Dynamics 365 Business Central și Power Platform

Power Platform cuprinde produse disponibile în cloud care se pot conecta cu Dynamics 365 Business Central și pot fi utilizate fără nici un fel de customizare prealabilă, evitându-se astfel efortul de programare.

Power Platform cuprinde:
Power Apps – e un produs care permite crearea (fără scriere de cod) a unor aplicații pentru dispozitive mobile. De exemple, dacă vrem să creem pentru agenții de vânzări o aplicație pentru telefoane mobile care să afișeze listele de stocuri din Dynamics 365 Business Central, aceasta se poate crea în Power Apps în decursul a câteva minute.
Microsoft Flow – e un produs ce creează fluxuri de lucru (workflows) între serviciile Microsoft și aplicații terțe și permite realizarea de automatizări. De exemplu, dacă  vrem ca de câte ori trimitem din Dynamics 365 Business Central (Navision) un email cu factura către client să salvăm factura ca atașament  în One Drive, putem configura un flow care să realizeze aceasta.
Power BI – este un instrument de business analytics intuitiv  care, prin conectarea la Dynamics 365 Business Central, vă poate oferi grafice și rapoarte, ajutându-vă să obțineți o perspectivă asupra afacerii.

Dynamics 365 Business Central - Navision) - Power Platform

 

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic 365 Business Central/Dynamics NAV/Navision, puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?