Dynamics 365 Business Central (Navision) - Role Center

Dynamics 365 Business Central (Navision) – versiune nouă aprilie 2019

Dynamics 365 Business Central (Navision) – versiune nouă aprilie 2019

La începutul acestei lui Microsoft a lansat o nouă versiune a sistemului ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central (fost Dynamics NAV/Navision). Noua versiune este disponibilă atât pentru varianta on-premises, cât și în cloud, și vine cu o serie de îmbunătățiri în plan funcțional și tehnic. Spre deosebire de anii anteriori, noile versiuni nu vor mai avea denumiri gen –  Dynamics NAV 2017, Dynamics NAV 2018, Microsoft vrând astfel să sublinieze faptul că are loc un proces de actualizare și îmbunătățire continuă, în acord cu orientarea tot mai pronunțată către cloud.

Îmbunătățiri funcționale

Din punct de vedere funcțional s-a pus accentul pe optimizarea operării datelor în sistem de către utilizatori. De exemplu,  în noua versiune un utilizator are o funcție numită ”Select Items” prin care poate selecta dintr-odată mai multe articole pe liniile unui document de cumpărare sau de vânzare.Dynamics 365 Business Central (Navision) - Select Items

O altă funcționalitate care sporește viteza de operare este cea numită  ”Quick Entry”, prin care utilizatorul poate stabili ce câmpuri are nevoie să editeze pe un document și în ce ordine. De asemenea, poate stabili ce câmpuri să se afișeze pe pagină atunci când lucrează în modul restrâns sau extins (poate vedea mai multe sau mai puține câmpuri).

Dynamics 365 Business Central (Navision) - Personalization Quick Entry

 

Din aceeași categorie face parte și opțiunea de ”Focus” care permite ca o parte dintr-un document să se afișeze într-o fereastră separată, pentru operarea mai facilă. În imaginea de mai jos vedeți liniile unei comenzi de vânzare, afișate în modul ”Focus”.

Dynamics 365 Business Central (Navision) - Sales Order - Focus Mode

Noile funcționalități  sunt multe, mai  menționăm în treacăt câteva: posibilitatea setării unei politici de expirare pe ofertele de vânzare, crearea de articole  noi direct din documentele de vânzare/cumpărare, identificarea și fuzionarea fișelor duplicate de clienți, furnizori sau contacte, adăugarea informației privind timpul creării unor înregistrări în contabilitate, editarea descrierilor din intrări contabilitate etc.

Îmbunătățiri tehnice

Din punct de vedere tehnic probabil cea mai proemintă îmbunătățire este cea privind clientul Web. Practic, între lucrul în browser și cel cu clientul clasic de Windows nu mai există nicio diferență, iar începând cu următoarea versiune clientul de Windows va dispărea.

Se adâncește integrarea cu celelalte aplicații Microsoft, în special cu Dynamics 365 for Sales (fostul Dynamics CRM). Utilizatorii vor avea acum posibilitatea să deschidă direct din Dynamics 365 Business Central entitățile asociate din Dynamics 365 for Sales, iar orice modificare efectuată într-una din entitățile asociate se va sincroniza automat în ambele sisteme.

 

Dynamics 365 Business Central (Navision) Associate Entities

Nici administratorii de Business Central nu au fost neglijați. Aceștia vor avea posibilitatea să programeze realizarea  upgrade-urilor la o anumită dată, se pot abona la notificări privind diverse evenimente (viitoare upgrade-uri, rezultatele acestora etc.) și pot gestiona acum multiple medii de testare (sandbox environment).

În ce privește mediul de programare, vestea importantă este că actuala versiune este ultima care se va mai putea programa în în limbajul C/AL pe platforma C/SIDE. Începând cu versiunile viitoare, programarea se va face doar în AL în mediul Visual Studio Code, iar codul de bază al sistemului va fi convertit într-o  aplicație de bază, similară unei extensii.

Dynamics 365 Business Central (Navision) - Move C Side to VS Code

 

Dacă vreți să aflați mai multe despre funcționalitățile din Business Central, o puteți face consultând pagina Resurse Business Central. Pentru a fi la curent cu cele mai recente funcționalități și cu noutățile din domeniu, vă recomandăm  abonarea la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management System.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns