A fost lansată noua versiune de Dynamics NAV numită Dynamics 365 Business Central On-Premises

A fost lansată noua versiune de Dynamics NAV numită Dynamics 365 Business Central On-Premises

La începutul lunii octombrie Microsoft a lansat o nouă versiune de Dynamics NAV, care de acum încolo se va numi  Dynamics 365 Business Central On-Premises. Dynamics 365 Business Central este în fapt o versiune de Dynamics NAV dedicată exclusiv utilizării în Cloud și până nu demult ea nu avea decât câteva din funcționalitățile de care dispunea Dynamics NAV.  Acum însă, cele două produse sunt echivalente din punct de vedere funcțional, iar odată cu Dynamics 365 Business Central On-Premises Dynamics NAV intră într-o nouă etapă. Ce aduce însă noua versiune?

Interfață utilizator modernizată, accesibilă prin clientul Web

Clientul de web era disponibil pentru utilizatorii de Dynamics NAV încă din versiunile anterioare, dar în această versiune el este o veritabilă  alternativă a clientului clasic de Windows. Noul client de Web  are un design nou și vine cu o serie de capabilități, cum ar fi posibilitatea de a copia în sistem înregistrări direct din foi Excel sau o funcție de căutare avansată numită ”Tell Me” care sugerează, de o manieră structurată, diverse acțiuni posibile funcție de ceea ce se caută (vezi foto). De altfel, Microsoft dorește ca până în anul 2020 clientul de Web să înlocuiască complet clientul de Windows.

 

Dynamics_NAV_Business_Central_Tell_Me

Intelligent Cloud Insights

Chiar dacă vorbim de o versiune on-premises, există posibilitatea ca prin conectarea la serviciile din Cloud să fie disponibile funcționalități care se bazează pe ”machine learning”, cum ar fi: predicții privind cash-flow-ul în baza istoricului încasărilor sau sugestii de acțiuni pentru obținerea unui volum optim al stocurilor ori privind clienții care plătesc cu întârziere.

Dynamics_NAV_Business_Central_Intelligent_Cloud_Insight

Scenarii de utilizare hibridă și posibilitatea de migrare în Cloud

De vreme ce Dynamics NAV și Dynamics 365 Business Central sunt create în baza aceluiași cod sursă, tranziția de la prima la a o doua se poate realiza cu ușurință, dacă clientul dorește aceasta. Există și posibilitatea ca clientul să utilizeze versiunea on-premises, dar datele să se sincronizeze și în Cloud, pentru ca clientul să beneficieze de serviciile de business intelligence specifice Cloud.

Totuși, pentru ca migrarea în Cloud să fie cât mai ușoară, customizările trebuie să se realizeze prin intermediul extensiilor în noul mediu de programare numit Visual Studio Code. Pentru versiunile mai vechi de Dynamics NAV,  migrarea va fi posibilă doar prin conversia customizărilor în extensii.

 

dynamics365-business-central-available-premises-1

Acces de pe orice dispozitiv

Utilizatorii pot accesa noua versiune de Dynamics NAV de pe orice dispozitiv (laptop, desktop, tabletă sau smartphone) având o experiență de utilizare similară, care le permite să rămână productivi, indiferent de locul unde lucrează și de tipul de dispozitiv utilizat.

Dynamics NAV Devices

 

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns