Dynamics NAV (Navision) – parametrizare locație nouă

Dynamics NAV (Navision) – parametrizare locație nouă

Companiile care utilizează Dynamics NAV (Navision)  și au operațiuni care implică stocuri în mod inevitabil trebuie să aibă definite în sistem și locații. Locațiile în Dynamics NAV sunt create de obicei de către consultanții care se ocupă cu implementarea, fiindcă atunci când se pornește cu sistemul ele trebuie să existe deja.

Totuși, pe parcursul activității poate apărea nevoia definirii unei locații noi. În articolul de față vom arăta cum se face acest lucru, este relativ simplu.

Mai întâi, accesăm lista cu locațiile deja existente, urmând calea: Departamente->Administrare->Parametrizare aplicație->Depozit->Locații

În lista cu locații dăm clic pe butonul ”Nouă” și se va deschide o fișă goală pe care trebuie să o completăm. Aici sunt mai multe informații, dar minimul necesar de informație ar fi câmpurile ”Cod” și ”Nume”, precum și informații privind adresa și eventual informații de contact. În imaginea de mai jos se poate vedea o fișă de locație cu datele deja completate.

Odată definită locația, este necesar să facem legătura între locație și contabilitate. Legătura nu este directă, ci în combinație cu grupele de înregistrare stoc se obține contul de stoc, ceea ce conferă flexibilitate configurării și poate acoperi diverse scenarii de lucru. Grupa de înregistrare stoc este asociată articolului pe fișa acestuia, pentru mai multe detalii privind modul de lucru al grupelor de înregistrare puteți consulta articolul: Grupele de înregistrare în Dynamics NAV

Așadar, pentru parametrizarea legăturii se accesează calea: Departamente->Management Financiar->Parametrizare->Grupe înregistrare->Param. înreg. stocuri

Navision -Dynamics NAV - Parametrizare Înregistrare Stoc

Se va deschide lista cu parametrizările deja existente, iar în această listă, trebuie inserate linii care să conțină cel puțin trei elemente : ”Cod Locație”, ”Cod grupă înregistrare stocuri”, ”Cont stocuri”. Inserarea se realizează prin poziționarea pe ultima linie goală din listă , iar prin poziționarea pe fiecare câmp, se deschide lista cu valorile posibile de selectat.

Navision -Dynamics NAV - Linii Înregistrare Stoc

Pe lângă elementele pe care le-am menționat, mai sunt și alte conturi contabile ce pot fi completate în listă, dar ele sunt legate de funcționalități mai avansate, în special de modulul de producție din Dynamics NAV (Navision).

Așa cum spuneam și mai devreme, acest tip de configurare poate ajuta la unele scenarii de lucru. De pildă, dacă avem un articol care este destinat a fi consumat ca materie primă, dar în mod excepțional este vândut ca marfă, putem să-l transferăm într-o locație special creată ca locație de marfă și vândut de acolo. În acest fel se asigură transferul dintr-un cont de stoc în altul și descărcarea de stoc pe contul corect.

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Detalii privind modul de creare a locațiilor în Dynamics NAV le puteți găsi în articolul: Dynamics NAV (Navision) – parametrizare locație nouă […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?