Dynamics NAV (Navision) - Jurnale Contabile Preluare Jurnale Standard

Jurnale Contabile Standard în Dynamics NAV (Navision)

Jurnale Contabile Standard în Dynamics NAV (Navision)

Jurnalele contabile sunt forme dedicate în sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) pentru introducerea operațiunilor specifice departamentului contabilitate: închidere de venituri și cheltuieli, deconturi, salarii etc.

Am tratat în detaliu modul de lucru cu jurnalele contabile, iar celor care vor să se familiarizeze cu acesta le recomandăm articolul Operare jurnale contabile în Dynamics NAV

Atunci când se lucrează în jurnalele contabile informația de pe liniile jurnalelor are un caracter temporar. Odată înregistrată, ea  dispare din jurnale și se transferă în tabelele de evidență (contabilitate, clienți, furnizori, resurse etc.).

În cele mai multe cazuri monografiile contabile se repetă și de aceea este avantajos ca utilizatorii să refolosească cel puțin o parte din aceste monografii.  Pentru aceasta în  Dynamics NAV există o funcționalitate numită ”Jurnale Standard”, care permite salvarea unor monografii pentru reutilizarea lor ulterioară.

În continuare, vă vom arăta cum se lucrează cu această funcționalitate. Să presupunem, de exemplu, că avem de înregistrat închiderea de TVA de sfârșit de lună, și avem înregistrările din imaginea de mai jos:

Dynamics NAV (Navision) - Jurnale Contabile Standard- Salvare

 

Avem în liniile din jurnal o închidere de TVA  ( 4427=4426 și 4427 =4423) și vrem să păstrăm această monografie pentru operări ulterioare. În acest scop, pe meniu mergem în tab-ul ”Acțiuni” și dăm clic pe butonul ”Salvare ca jurnale standard”. Ni se va deschide o formă în care vom introduce un cod și o descriere pentru monografia salvată; avem și opțiunea de a salva sumele din monografie, dar pentru o închidere de TVA nu e relevant, întrucât sumele variază de la lună la lună.

Dynamics NAV (Navision) - Jurnale Contabile Standard- Codificare

Acum, monografia a fost salvată. În cazul în care avem nevoie de ea, o vom apela dând clic pe butonul ”Preluare jurnale standard” și selectând codul corespunzător:

Dynamics NAV (Navision) - Jurnale Contabile Preluare Jurnale Standard

În final, se vor completa linii cu conturi contabile și număr de document, urmând ca utilizatorul să introducă sumele. Data de înregistrare va fi cea de pe prima linie de jurnal contabil, care se completează automat când deschideți forma de jurnale contabile, deci trebuie să aveți grija ca acolo să fie data corectă.

Dynamics NAV (Navision) - Jurnale Contabile Standard - Monografie Contabilă Goală

 

Vă recomandăm utilizarea funcționalității de ”Jurnale Standard” ori de câte ori este posibil. Pe lângă economia de timp, puteți evita astfel și posibile erori de operare la introducerea conturilor contabile.

Dacă vă interesează  și alte  funcționalități oferite de  sistemul ERP Dynamics NAV (Navision), mai nou denumit Dynamics 365 Business Central, puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?