Navision - Interfata Clasica

Cum să afli versiunea de Dynamics NAV

Cum să afli versiunea de Dynamics NAV

Se întâmplă de multe ori ca utilizatorii de Dynamics NAV (Navision) să nu cunoască ce versiune are aplicația pe care o folosesc. Această informație  poate fi utilă atunci când sunt necesare update-uri sau există probleme ce trebuie rezolvate de către un consultant. În continuare, vă vom arăta cum să aflați această informație.

Versiunea de Dynamics NAV în clientul clasic

Până la versiunea 6.0, Dynamics NAV (Navision) a avut ceea ce se numește  ”clientul clasic”. Era o interfață  care semăna cu Outlook-ul de la acea vreme, cu o structură ierarhică de foldere.

Pentru  a accesa informația privind versiunea, mergeți în meniu și  selectați opțiunea  Ajutor -> Despre Microsoft Dynamics NAV (vezi foto)

Navision - Interfata Clasica

Se va deschide apoi o fereastră unde veţi găsi informaţia dorită. În exemplu din imaginea de mai jos, versiunea de Dynamics NAV este 6.0 R2, a cărui denumire comercială este Dynamics NAV 2009.

Tot aici puteţi vedea şi informaţii despre licenţa de utilizare, e posibil să aveţi nevoie şi de această informaţie.

Navision - Versiune

 

Versiunea de Dynamics NAV în clientul RTC

Interfaţa RTC (Role Tailored Client) a fost introdusă odată cu versiunea 6.0. De altfel, versiunea 6.0 a fost singura în care se putea lucra  atât cu clientul clasisc, cât şi cu RTC, în versiunile următoarea doar interfaţa RTC fiind disponibilă. Pentru informații detaliate privind interfața RTC, vezi articolul : Dynamics NAV – Centrul de Roluri

Pe interfața RTC, va trebui să dați click pe săgeata albastră cu vârful în jos, care va deschide meniul, iar de acolo veți selecta tot opțiunea Ajutor -> Despre Microsoft Dynamics NAV

Dynamics NAV -Interfata RTC

Similar, se va deschide o fereastră cu informația dorită. În exemplul de față este vorba de versiunea 9.0., denumire comercială Dynamics NAV 2016.

Dynamics NAV -Versiunea RTC

 

Dacă vreți să știți mai multe despre istoricul versiunilor de Dynamics NAV din România, vă recomandăm articolul :

Dynamics NAV România – istoricul versiunilor

În cazul în care vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?