dynamics-nav-navision-ferestre-programare-rapoarte

Rularea programată a rapoartelor în Dynamics NAV

Rularea programată a rapoartelor în Dynamics NAV

Începând cu versiunea Dynamics NAV (Navision) 2015 avem o funcționalitate prin care putem programa rularea rapoartelor. Asta înseamnă că putem stabili ca un raport să  ruleze la o anumită oră, fără să mai intervenim asupra lui.

Avantajalele pe care le putem obține folosind funcționalitatea sunt următoarele:

  •  Rapoarte care rulează timp îndelungat și solicită serverul pot fi rulate în afara orelor de program. De exemplu, rapoartele Registru-Jurnal sau Carte Mare, care au multe pagini și se rulează rar
  • Utilizatorul nu mai are spațiul de lucru ocupat cu rularea raportului
  • Utilizatorul poate salva rapoartele pentru o vizualizare ulterioară

Pentru a putea programa rularea unui raport este nevoie să avem parametrizată cel puțin o coadă de lucrări (job queue) care rulează în permanență în fundal. Această se face simplu, accesând forma ”Coadă lucrări” și definind o fișă  de coadă lucrare. Această coadă lucrare, odată definită, trebuie și pornită (vezi marcaj foto).

dynamics-nav-navision-coada-lucrari

 

Apoi, în Centrul de Roluri din Dynamics NAV (Navision) este necesar să aducem ferestre care să ne ajute la urmărirea procesului. E vorba de fereastra ”Prioritate proces  coadă lucrări” și fereastra ”Report Inbox”. Ambele se pot aduce prin particularizarea paginii Centrului de Roluri – vezi și articolul  Dynamics NAV (Navision)  Centrul de Roluri

În momentul în care doriți rularea programată a unui raport, pe butonul de imprimare aveți  opțiunea de programare (schedule).

dynamics-nav-navision-selectare-programare-raport

 

Dacă o selectați, veți ajunge într-o fereastră nouă, unde aveți posibilitatea să definiți formatul în care va fi salvat raportul (Pdf,Word, Excel) sau dacă va fi trimis la imprimantă, precum și  ora la care se va rula.

dynamics-nav-navision-raport-programat

 

În final, veți putea vizualiza rapoartele rulate în Centrul de Roluri, în fereastra ”Report Inbox”. Funcție de formatul în care l-ați salvat, atunci când dați click pe raport, acesta se va deschide cu aplicația asociată formatului de fișier.

În fereastra  ”Prioritate proces coadă lucrări” puteți vedea rapoartele care au fost programate  spre rulare.

 

dynamics-nav-navision-ferestre-programare-rapoarte

 

Dacă vă interesează și alte funcționalități oferite de  sistemul ERP Dynamics NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?