Dynamics NAV (Navision) - Preturi furnizori importate

Import date în Dynamics NAV (Navision) cu serviciile RapidStart

Import date în Dynamics NAV (Navision) cu serviciile RapidStart

Serviciile RapidStart sunt funcționalități Microsoft Dynamics NAV care asigură importul unor cantități mari de date în sistem, având și mecanisme de verificare a integrității datelor.

Ele sunt folosite de obicei  de către consultanții de implementare în etapa de migrare a datelor, atunci când se importă în Dynamics NAV datele din vechiul sistem informațional. Totuși, ele pot fi folosite cu succes și de către utilizatori, atunci când este nevoie ca să se aducă în Dynamics NAV un volum mare de  date, a căror introducere ar necesita un mare consum de timp.

Să presupunem, de exemplu, că avem un furnizor care ne livrează mai multe articole și dorim să păstrăm în Dynamics NAV prețurile acestor articole. Pentru aceasta, putem introducere, manual în fișa furnizorului prețurile:

Dynamics NAV (Navision) -Fisa Furnizor - Preturi

Totuși, dacă vorbim de prețuri pentru zeci sau sute de articole, și care poate se și actualizează destul de frecvent, e mai eficient să utilizăm serviciile RapidStart. Pentru aceasta, în sistem accesăm calea:

Departamente->Administrare->Parametrizare aplicații->Servicii RapidStart->Pachete configurare

Dynamics NAV (Navision) - Cale rapidstart services

Pachetele de configurare sunt fișe care pot cuprinde una sau mai multe tabele cu date ce dorim să le importăm/exportăm. În imaginea de mai jos avem o listă cu pachetele de configurare deja create, iar dacă dăm clic pe butonul ”Nouă”, putem crea un pachet nou; pe antet introducem un cod și o descriere, iar în linie vom selecta tabela în care dorim să importăm prețurile articolelor de la furnizor:

După ce selectăm tabela, vom exporta în Excel o machetă cu structura datelor:

Dynamics NAV (Navision) -Export Excel Pachet import date

Va rezulta  un fișier Excel care conține câmpurile din tabelă ce trebuie completate:

Dynamics NAV (Navision) - Macheta date

Completăm cu datele de la furnizor (eventual, cu niște prelucrări preliminare):

Dynamics NAV (Navision) - Import excel

Apoi, importăm datele:

Dynamics NAV (Navision) - Mesaj confirmar import date

În final, prețurile articolelor se vor regăsi în sistem:

Dynamics NAV (Navision) - Preturi furnizori importate

Ceea ce v-am prezentat este un scenariu de lucru ipotetic, dar perfect plauzibil. E posibil ca atunci când veți dori să utilizați prima oară funcționalitatea să vă loviți de unele detalii mai tehnice, de aceea recomandabil este să apelați la un consultant care să vă ajute în crearea pachetului de configurare și să realizeze o primă testare. Odată realizată însă configurarea, importul-exportul datelor  va fi doar o chestie de rutină.

Dacă vă interesează  și alte  funcționalități oferite de  sistemul ERP Dynamics NAV (Navision), mai nou denumit Dynamics 365 Business Central, puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?