Dynamics NAV (Navision) – înregistrare facturi cumpărări recurente

Dynamics NAV (Navision) – înregistrare facturi cumpărări recurente

Majoritatea companiilor se află în situația de a înregistra, de la același furnizor, periodic, facturi de cumpărare care conțin mereu aceleași articole sau servicii. De exemplu, facturile de utilități.

Pentru a ușura înregistrarea acestui tip de facturi, în Dynamics NAV (Navision) există o facilitate prin care, pe comenzile și facturile de cumpărare se pot insera mai multe linii de cumpărare, prin folosirea unor ”coduri de cumpărare standard” definite în prealabil. În continuare, vă vom arăta în detaliu cum se creează și se utilizează aceste coduri de cumpărare standard.

Pentru definirea codurilor de cumpărare standard, în Dynamics NAV se accesează calea:

Departamente->Cumpărare->Administrare->Coduri Cumpărare Standard

Navision - Dynamics NAV - Cale Coduri Cumpărare Standard

Dacă se dă clic pe link-ul din meniu, se va  deschide o fereastră cu codurile de cumpărare standard deja existente. Pentru definirea unui nou cod de cumpărare, se va da clic pe butonul ”Nouă” și se va deschide o fișă care se va completa  pe antet  cu un cod, o descriere  și, dacă e cazul, cu un cod de valută.

Pe liniile fișei se vor defini liniile de cumpărare recurente, similar liniilor dintr-o factură de cumpărare, completându-se: tip, nr, descriere și cantitate. După ce se completează liniile, se dă clic pe butonul ”Ok” , iar codul de cumpărare a fost astfel definit.

Navision - Dynamics NAV - Definire Cod Cumpărare StandardÎn exemplul din imaginea de mai sus am definit un cod de cumpărare pentru înregistrarea facturilor de chirie. Pe lângă  cheltuiala propriu-zisă cu chiria, codul conține și o refacturare a unor cheltuieli cu energia și servicii de curățenie.

Codurile de cumpărare standard definite trebuie asociate furnizorilor pentru care le vom folosi. Asocierea se realizează din fișa furnizorului, prin apăsarea butonului ”Coduri standard cumpărări furnizor” (vezi foto). Se va deschide o fereastră, unde utilizatorul poate selecta din codurile de cumpărare standard deja definite.

Navision - Dynamics NAV- Asociere furnizor cu cod cumpărare standard

Utilizarea codurilor este cât se poate de simplă. Pe fișa unei comenzi sau facturi de cumpărare se dă clic pe butonul ”Preia linii cumpărare recurente” și din fereastra deschisă se selectează codul de cumpărare dorit.

Navision - Dynamics NAV -Inserare Cumpărare RecurentăSe dă clic pe butonul ”Ok”, iar  liniile de factură se vor completa automat.

Și în modulul de ”Vânzări și Creanțe” există o funcționalitate similară, așa că dacă aveți vânzări recurente puteți implementa și acolo pașii descriși aici.

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?