Dynamics NAV (Navision) - Fișă Client comenzi vânzare

Combinare livrări în Dynamics NAV (Navision)

Combinare livrări în Dynamics NAV (Navision)

Companiile care tranzacționează  frecvent stocuri cu același furnizor – de câteva ori pe lună, pot conveni ca furnizorul  să efectueze livrările în cursul lunii, iar la sfârșitul acesteia să emită o singură factură pentru toate livrările efectuate.

Pentru un astfel de caz în Dynamics NAV (Navision) există o procedură prin care se pot combina automat livrările, generându-se o singură factură pentru toate. Procedura se poate aplica unui singur client, sau mai multora.

În continuare, vă vom arată printr-un exemplu cum se folosește această funcționalitate. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că clientul pentru care  dorim să realizăm  combinarea livrărilor  are în fișa de client, pe tab-ul ”Livrare”, bifat câmpul ”Combinare livrări”.

Dynamics NAV (Navision) - Fișă Client activare combinare livrări

Apoi, presupunem că în cursul lunii clientului i s-au livrat articole în baza a trei comenzi. Putem vedea comenzile deschise  ale unui client chiar din fișa acestuia:

Dynamics NAV (Navision) - Fișă Client comenzi vânzare

Pentru a realiza factura aferentă livrărilor din cele trei comenzi vom apela procedura ”Combinare livrări”, care poate fi găsită urmând calea: Departamente->Management Financiar->Creanțe->Combinare livrăriDynamics NAV (Navision) - Procedură combinare livrări

Se va deschide o fereastră unde putem introduce data de înregistrare și data documentului pentru factura generată. O setare importantă este cea prin care stabilim dacă factura va fi și înregistrată sau va fi doar generată, urmând ca apoi să fie înregistrată de către utilizator. Recomandarea este ca, la primele rulări să selectați  opțiunea de generare, pentru a putea verifica rezultatul și a vă convinge că totul este corect, iar apoi să  rulați procedura cu opțiunea de înregistrare directă. Procedura poate fi rulată fie pentru toți clienții, fie doar pentru un client. În cel de-al doilea caz, va trebui să selectați în câmpul ”Vânzare la client nr.” codul clientului pentru care doriți să rulați procedura.

După ce selectăm opțiunile și dăm clic pe butonul ”Ok”, se va afișa un mesaj care va confirma succesul operațiunii.

Dynamics NAV (Navision) - Combinare Livrări - mesaj succes

După aceasta, putem merge în nomenclatorul de facturi să verificăm factura și apoi să o înregistrăm. În cazul de față, factura generată cuprinde valoarea celor trei livrări realizate în cursul lunii.

Dynamics NAV (Navision) - Generare factură vânzare din livrări combinate

Atunci când generați factura de vânzare, trebuie să aveți grijă să o și înregistrați relativ repede, fiindcă dacă altcineva rulează aceeași procedură, pentru același client, e posibil ca să se genereze o altă factură pentru aceleași livrări. Însă odată factura înregistrată, acest lucru nu mai este posibil.

Dacă vă interesează  și alte  funcționalități oferite de  sistemul ERP Dynamics NAV (Navision), mai nou denumit Dynamics 365 Business Central, puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?