Cum aleg partenerul de Dynamics NAV?

Cum aleg partenerul de Dynamics NAV?

Implementarea sistemului ERP Microsoft Dynamics NAV (Navision) se face prin intermediul unor parteneri calificați, care ajută clientul la implementarea propriu-zisă, iar apoi asigură suportul, actualizările și dezvoltările ulterioare.

Existența mai multor parteneri care oferă servicii pentru aceași soluție este un avantaj pentru client, întrucât are de unde alege, dar presupune și o evaluare a partenerilor în vederea alegerii celui mai bun.

Așadar, care ar fi criteriile de alegere a partenerului de Dynamics NAV?

Referințele

Implementările anterioare sunt cele mai obiective indicii ale performanței unui partener. Ele sunt importante, atât ca număr, cât și ca domeniu. Dacă vreți să implementați Dynamics NAV într-un domeniu mai specializat, care necesită adaptări ale soluției, atunci cu siguranță că experiența partenerului cu un client din același domeniu ca al dvs. se va dovedi valoroasă.  De obicei, pe lângă menționarea clienților existenți, pe site-ul unui partener există și studii de caz, care vă pot ajuta în alegerea dvs.

Mărimea și calitatea echipei partenerului

E necesar să vă asigurați că partenerul are o echipă de consultanți suficient de mare pentru a vă asigura implementarea. De asemenea, e necesar să verificați și experiența consultanților; o soluție precum Dynamics NAV nu poate fi cu adevărat asimilată de către un consultant într-o perioadă mai scurtă de doi ani de zile. Un partener care are o fluctuația mare de personal într-o perioadă scurtă de timp ridică semne de întrebare.

Competențele deținute de către partener

Microsoft, funcție de performanță, acordă partenerilor niște certificări. Pentru Dynamics NAV, partenerii fie nu au nicio certificare, fie dețin competența ”Silver Enterprise Resource Planning”, fie ”Gold Enterprise Resource Planning”. Deținerea unei certificări spune ceva despre calitatea partenerului. Kepler Management Systems este partener Gold ERP.

Cunoștințe IT adiacente

Poate părea ciudat, dar de multe ori o implementare se poate împotmoli fiindcă partenerul nu poate oferi suport pe probleme care nu au legătură directă cu Dynamics NAV. Dacă, în calitate de client, aveți norocul să dețineți un departament IT competent, e foarte bine. Dar dacă nu aveți, atunci e posibil ca să apară probleme, pe partea de administrare server, instalare aplicații, rețea etc., probleme care pot afecta implementarea și pe care până la urmă tot partenerul va trebui să le rezolve. Asigurați-vă că partenerul are și astfel de resurse/competențe.

Demonstrația de produs

Probabil că acesta este momentul cel mai important atunci când se realizează alegerea unui partener, chiar dacă inevitabil subiectivitatea fiecăruia va influența decizia. Produsul este același, dar contează enorm cum vă va fi prezentat. Și oricât de ”titrat” ar fi partenerul, dacă nu reușiți să aveți o ”chimie” cu oamenii din fața dvs. lucrurile nu vor putea merge bine.

Prețul

Am lăsat la urmă acest element, fiindcă deși e foarte important în alegerea pe care o faceți, trebuie să fiți foarte atenți atunci când îl folosiți ca criteriu de departajare a partenerilor. Tendința naturală este să alegeți partenerul cu prețurile mai mici, dar trebuie să vedeți și ce valoare vă livrează la acest preț. Interesați-vă dinainte de ceea ce se va întâmpla după implementare, care sunt costurile cu suportul și cum e gândit acesta.  Asigurați-vă că implementarea va fi bine documentată astfel încât, dacă ceva merge prost, să puteți alege cu ușurință alt partener.

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamic NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns