Directions_EMEA_Dynamics_NAV_Navision_2018

Directions EMEA 2017 – noutăți despre Dynamics NAV 2018

Directions EMEA 2017 – noutăți despre Dynamics NAV 2018

Directions EMEA este o un eveniment anual organizat de către partenerii care implementează Dynamics NAV (Navision). Anul acesta, el a avut loc la Madrid, în perioada 4-6 octombrie.

Ca și în alți ani,  compania Kepler Management Systems  a fost prezentă la eveniment și vă poate furniza ultimele noutăți în ceea ce privește Microsoft Dynamics NAV, precum și direcția generală de evoluție a soluțiilor Microsoft pentru mediul de afaceri.

Cea mai importantă informație comunicată la acest eveniment a fost data lansării Microsoft Dynamics NAV 2018. Lansarea va avea loc  anul acesta, pe întâi decembrie.  Dynamics NAV 2018 va fi disponibil atât în varianta ”On Premises”, cât și în Cloud. O versiune de Dynamics NAV disponibilă doar în Cloud, numită ”Dynamics 365 for Finance and Operations ”  va fi lansată în primăvara anului viitor (versiunea mai poartă și numele de cod ”Tenerife”).

De altfel, trendul este către Cloud. Microsoft vrea să construiască un ecosistem care să ofere utilizatorilor o soluție completă, indiferent de dimensiunea afacerii lor și de nevoile acestora. Conectivitatea între diversele aplicații  – Office 365, Dynamics 365 for Sales and Marketing , Dynamics 365 for Finance  and Operations va fi fără precedent, iar granițele între soluțiile de tip ERP și CRM se vor șterge, fiindcă în final, utilizatorul nu dorește o aplicație de un anumit tip, ci doar să-și rezolve o anumită problemă.

În cadrul prezentărilor și workshopurilor au fost arătate noutățile cu care va  veni Dynamics NAV 2018. În primul rând, e o schimbare de filozofie în ce privește customizările. Ele se vor realiza prin intermediul extensiilor, ceea ce înseamnă că codul de bază va rămâne neschimbat, permițând o gestiune mult mai ușoară a acestora.  Extensiile vor putea fi disponibile ca aplicații ce pot fi cumpărate și instalate, la fel de ușor cum, de pildă, instalăm o aplicație pe telefon.

Din punct de vedere funcțional, apar înbunătățire semnificative în zona de financiar, dar și în ce privește interfața cu utilizatorul, importul de date și raportarea. Despre acestea vom discuta însă în detaliu odată cu lansarea oficială a produsului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns