Programator ERP- Kepler

Ce trebuie să știe un programator ERP despre Kepler?

Ce trebuie să știe un programator ERP despre Kepler?

Kepler Management Systems este unul din principalii parteneri Microsoft din România dedicați implementării și suportului sistemului ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central, cunoscut în trecut și ca Dynamics NAV/Navision. De câțiva ani compania este în expansiune și din acest motiv suntem în căutare permanentă de oameni capabili, cărora le oferim un mediu de lucru plăcut și oportunități de creștere profesională.

În cazul în care ești  programator și ești interesat să activezi în cadrul unei companii de succes, articolul de față îți oferă informații despre ceea ce facem, cum suntem organizați și care sunt valorile noastre, astfel încât să poți decide în cunoștință de cauză dacă să aplici sau nu la una dintre pozițiile care sunt la momentul acesta disponibile în  compania noastră.

Despre soluția ERP Dynamics 365 Business  Central

Dynamics 365 Business Central este un sistem de tip ERP dezvoltat de către Microsoft. Un sistem ERP este o aplicație de afaceri care înglobează activitățile tuturor departamentelor unei companii: financiar, cumpărări, vânzări, producție, proiecte, service etc. Microsoft nu vinde direct acest produs, ci prin intermediul partenerilor, iar Kepler este unul dintre aceștia.

Dynamics 365 Business  Central este vândut în întreaga lume, fiind disponibil în varianta on-premises și în cloud. Este un produs puternic susținut de către Microsoft, iar o versiune majoră de produs apare o dată la 6 luni.

Despre implementarea ERP

Implementarea unui sistem ERP este un proces complex, care se desfășoară în mai multe etape. În esență, se analizează cerințele de afaceri ale clientului – de către consultanții de implementare, iar în baza acestora se configurează aplicația. Dynamics 365 Business Central vine cu un set de funcționalități destul de bogat, dar fiecare client are particularitățile lui și există întotdeauna un grad de customizare a aplicației, de adaptare la nevoile clientului.

Și aici intervine rolul programatorului. Inițial, consultantul analizează cu clientul, la un nivel de business, customizările care trebuie realizate. Apoi, le discută, la un nivel mai tehnic, cu programatorul. Programatorul scrie codul și face o primă testare, apoi consultantul testează și el, iar în final dezvoltările ajung pe baza clientului.

Realizarea dezvoltărilor se face într-un limbaj dedicat, specific platformei, fiindcă Dynamics 365 Business Central a fost gândit de la început să permită modificări. Dynamics 365 Business Central se integrează cu o suită largă de alte aplicații Microsoft (Office 365 – de exemplu) și există un trend în acest sens, de integrarea a produselor și tehnologiilor Microsoft.

Despre organizare și comunicare

În cadrul firmei avem două mari categorii de activități: consultanță și dezvoltare. Așa cum spuneam, consultanții sunt cei care discută cu clientul, îi analizează afacerea, configurează aplicația și asigură suportul post-implementare. Programatorii discută în principal cu consultanții, pe marginea dezvoltărilor ce trebuie realizate. În principiu, programatorul nu comunică direct cu clientul, decât în cazuri excepționale sau pentru situații de urgență.

Despre locația companiei și lucrul de la distanță

Sediul nostru este pe strada Vasile Lascăr (la circa 10 minute de stația de metrou Ștefan cel Mare). Înainte de pandemie, se lucra de la distanță, dar mai degrabă sporadic. În perioada de urgență a lucrat toată lumea de acasă. Apoi, când a venit relaxarea și în urma unei consultări individuale, unii colegi au optat să rămână acasă, alții au venit la birou. Și acum se lucrează  la fel, în mod hibrid, funcție de preferințele fiecăruia.

Despre procesul de recrutare și valorile companiei

Procesul nostru de recrutare presupune trei elemente: un interviu cu directorul de dezvoltare, un test de logică (online) și un interviu cu directorul firmei. Scopul lor este ca să evaluăm candidatul, dar și ca acesta să ne evalueze pe noi, e un proces de cunoaștere reciprocă.

În ce privește valorile companiei, valorile cele mai promovate de către noi sunt  dorința de evoluție continuă, respectul și onestitatea. Pentru asta însă trebuie să existe  încredere, și tocmai de aceea procesul nostru de recrutare e poate mai elaborat decât la alte companii; vrem să ne asigurăm că avem alături de noi persoana potrivită, care rezonează cu valorile noastre.

Despre oportunitățile profesionale

Kepler susține dezvoltarea profesională a angajaților săi. Noii angajați beneficiază de o perioadă de instruire și de studiu individual. Pe măsură ce asimilează cunoștințe și capătă abilități, li se asignează și task-uri de rezolvat pentru clienți, fiindcă practica și rezolvarea problemelor de zi cu zi sunt cele mai rapide căi de învățare.

Dynamics 365 Business Central este o soluție internațională și există o cerere în continuă creștere de programatori pentru aceasta. De aceea, un programator de Dynamics 365 Business Central/NAV are multe opțiune de angajare, atât în țară cât și în străinătate.

Despre profilul profesional al programatorului ERP

Având în vedere soluția pe care o implementăm, sunt avantajați candidații ce au o bază de cunoștințe de programare și  experiență de lucru cu bazele de date și aplicațiile economice: sisteme de tip ERP, CRM, aplicații de contabilitate, de gestiune etc. Acceptăm și persoane care vin  din altă zonă a programării sau juniori, dar trebuie să se ne arată că au dorința și capacitatea de a asimila rapid noi cunoștințe.

Poți afla detalii privind posturile disponibile, cerințele și beneficiile acestora pe pagina Cariere

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns