Dynamics NAV 2018 Web Client

Încă din versiunea Dynamics NAV 2013 a fost disponibilă opțiunea de a accesa Dynamics NAV printr-un client Web, adică prin utilizarea unui browser. Totuși, această opțiune era destul de limitată în funcționalități, comparativ cu clientul clasic și de aceea era recomandată doar pentu utilizatorii care aveau nevoie să acceseze aplicația pentru consultarea datelor, nu și pentru introducerea tranzacțiilor.

Clientul Web a fost îmbunătățit de la versiune la versiune și, începând cu Dynamics NAV 2018, devine o alternativă viabilă la clientul clasic. Utilizarea clientului Web are mai multe avantaje:

  • Nu necesită instalarea unui client de Dynamics NAV, este nevoie doar de un simplu browser: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari etc.
  • Dacă apar actualizări, e suficient ca acestea să se instaleze doar la nivel de server
  • Accesul este disponibil de oriunde, nu doar din rețea locală

Pe lângă aceste avantaje, unii utilizatori vor găsi interfața clientului Web mai simplă, mai ”prietenoasă” și mai atractivă din punct de vedere vizual. De exemplu, vizualizarea în listă a clienților, articolelor și furnizorilor cu imagini asociate nu este posibilă decât în clientul Web (vezi foto)

Dynamics NAV 2018 Web Client - Customers

Condiții necesare pentru instalare client Web în Dynamics NAV

Pentru instalarea clientului de Web este necesar ca de pe kit-ul de  Dynamics NAV să instalați  opțiunea ”Web Server Components”. Această opțiunea va permite accesul la Dynamics NAV prin browser. Totodată, administratorul dvs. de rețea trebuie să configureze în rețea accesul din exterior, prin internet.

Dynamics NAV 2018 - Web Client

Fiindcă traseul informației de la baza de date la utilizator este ceva mai lung, un element critic în utilizarea clientului de Web este viteza de lucru. Aceasta depinde de performanța serverului, dar mai ales de performanța rețelei. De aceea, e bine să testați înainte de a adopta acest mod de lucru pe scară largă. Cel mai simplu este ca un utilizator să realizeze prin clientul Web toate tranzacțiile uzuale și să monitorizeze durata acestora.

Pentru mai multe detalii privind funcționalitățile oferite  de clientul Web vă recomandăm filmulețele de mai jos (în limba engleză).

Dacă vă interesează  funcționalitățile oferite de  sistemul ERP Dynamics NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter