Directions EMEA – cel mai mare eveniment dedicat Dynamics NAV

Directions EMEA este o un eveniment anual care adună laolaltă toți partenerii care implementează Dynamics NAV (Navision). Este organizat de către parteneri și pentru parteneri, deși compania Microsoft are și ea o participare foarte consistentă – vine mereu cu o echipă de peste 100 de oameni.

În cadrul acestui eveniment, au loc conferințe și workshop-uri, în cadrul cărora se comunică noutăți despre Dynamics NAV, despre produse colaterale, despre parteneri și despre trendurile general în IT.

Kepler Management Sytems a participat la Directions EMEA 2016, ce a avut loc la Praga în perioada 12-14 octombrie. Potrivit organizatorilor, au fost 1754 de participanți din partea a 588 companii, un record în materie de participare. Au fost 150 de sesiuni de comunicări și 25 de workshopuri. Subiectele de discuție au fost variate, dar cele mai importante teme au fost următoarele:

Dynamics NAV 2017

Așa cum era de așteptat, noua versiune de Dynamics NAV a fost centrul atenției. Dynamics NAV 2017 e mai ușor de parametrizat și de utilizat, iar acum folosește, în premieră, tehnologia Cortana Intelligence pentru a realiza previzionări – pentru vânzări, stocuri, cash-flow. Îmbunătățiri punctuale au avut loc în zonele de financiar, stocuri și proiecte, dar probabil că modificarea cea mai importantă este dată de posibilitatea de a extinde sistemul prin intermediul extensiilor. Extensiile sunt dezvoltări care se pot realiza fără a modifica codul standard al aplicației, ceea ce înseamnă că de acum încolo upgrade-urile vor fi mai ușor de realizat, și la fel și add-on-urile.

Dynamics 365 for Financials

directions-emea-dynamics-nav-navision-2017Dynamics 365 for Financials este versiunea pentru Cloud a sistemul Dynamics NAV. Are o interfață mai simplificată decât Dynamis NAV și mai puține funcționalitați, fiind gândit pentru cei care sunt la început de drum și vor să pornească cu sistemul foarte rapid. În prezentările de Dynamics 365 for Financials s-a subliniat faptul că cele două produse – Dynamics NAV și Dynamics for Financials – vor evolua separat, fiindcă se adresează unor piețe diferite. Din punct de vedere funcțional însă, vor exista întotdeauna similitudini.

Cloud

Cloud-ul schimbă regulile jocului. În primul rând, este un trend inevitabil și de aceea întrebarea nu e dacă să adoptăm sau nu Cloud-ul, ci cât de repede să o facem. În Cloud partenerii vor trebui să se diferențieze prin verticalizare, prin crearea unor soluții care să poată fi livrate ca atare clienților. Cloud-ul va genera și un nou model de afaceri, în care partenerii vor fi mult mai atenți în ce privește retenția clientului, pentru a putea realiza vânzări repetate.

Directions EMEA va fi întotdeauna o oportunitate de a afla cele mai noi lucruri despre Dynamics NAV și tehnologiile pe care acesta le folosește, precum și o ocazie de a întâlni cei mai importanți parteneri de NAV la nivel global. Pentru mai multe detalii privind Directions EMEA, click aici.