Dynamics Business Central (Navision) - Companie nouă cu date

Copiere date companie în Business Central

Copiere date companie în Business Central

Sistemul ERP Dynamics Business Central permite operarea cu mai multe companii pe aceeași bază de dată și e rară situația când, într-o implementare, avem o singură companie pe o bază de dată. De obicei, există cel puțin o companie de test în care utilizatorii pot încerca diverse configurări și tranzacții, înainte de a le realiza pe baza de producție. În vechea versiune de produs, Dynamics NAV (Navision), crearea unei companii de test dintr-o companie de producție era ceva relativ complicat, care necesita cunoștințe tehnice. Acum, în Business Central acest lucru se poate realiza foarte simplu, iar în continuare vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

Mai întâi, trebuie să accesați lista cu companiile deja existente în baza de date. Pentru aceasta, în Business Central dați clic pe iconița de căutare (vezi foto) și se va deschide o fereastră în care începeți să introduceți cuvântul ”companii”. În lista de sub bara de căutare va apărea pagina ”Companii” și veți da clic pe ea.Dynamics Business Central (Navision) - Căutare companiiSe va deschide lista companiilor existente în baza de date. Vă poziționați pe linia cu compania pe care doriți să o copiați și dați clic pe butonul copiere:Dynamics Business Central (Navision) - Listă companii - copiere

Se va deschide o  altă pagină, în care va trebui să introduceți numele noii companii. Veți vedea și o recomandare pe care e bine să o urmați, anume aceea prin care vi se sugerează să realizați operațiunea în afara orelor de lucru, pentru a nu bloca pe ceilalți utilizatori. Este important de reținut că noua companie va fi  o copie identică a celei vechi, adică va include parametrizări, nomenclatoare și tranzacții.Dynamics Business Central (Navision) - Copiere companie test

Pentru a putea merge mai departe trebuie să dați clic pentru a activa marcajul din dreptul câmpului ”Înțeleg”, iar apoi dați ”OK”. Procedura va dura  ceva timp:

Dynamics Business Central (Navision) - Mesaj copiere

În final, va apărea un mesaj de confirmare a realizării copierii, iar  noua companie va fi disponibilă.

Dynamics Business Central (Navision) - Companie nouă cu date

 

Dacă vă interesează funcționalitățile sistemului ERP  Dynamics 365 Business Central, precum și cele din versiunile mai vechi de produs – Dynamics NAV (Navision), puteți să vă abonați la newsletter-ul realizat lunar de Kepler Management Systems. Veți fi la curent cu ultimele noutăți, cu informații utile despre ERP și sisteme informatice pentru afaceri, dar și cu diverse oferte și promoții!

Link Abonare Newsletter

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?