Dynamics 365 Business Central - Release 2020 Wave 1

A fost lansat Dynamics 365 Business Central 2020 – Release Wave 1

A fost lansat Dynamics 365 Business Central 2020 – Release Wave 1

La începutul acestei luni Microsoft a lansat o nouă versiune de Dynamics 365 Business Central, numită oficial ”Dynamics 365 Business Central 2020 Release Wave 1”. Merită să analizăm un pic numele noii  versiuni de produs. În ultimii ani Microsoft lansează în același timp versiuni noi pentru toate produsele din familia Dynamics 365, nu doar pentru Dynamics 365 Business Central. Versiunile noi se lansează în două ”valuri”, unul primăvara – pe 1 aprilie, iar celălalt toamna, pe 1 octombrie. În cazul nostru, evident ”2020” arată anul versiunii, iar ”Wave 1” indică versiunea din primăvară.

Am făcut această digresiune pentru a sublinia faptul că acum versiunile majore de Dynamics 365 Business Central se lansează de două ori pe an, la date care sunt cunoscute dinainte, iar modificările care vin odată cu noua versiune sunt documentate din vreme, ceea ce face ca evoluția produsului să fie mult mai predictibilă.

În ce privește noutățile, se continuă trendurile din versiunile anterioare. Faptul că din toamna anului 2019 s-a renunțat la clientul de Windows și  acum se folosește doar clientul Web (browserul) a însemnat un efort constant de îmbunătățire a clientului Web, astfel încât acesta să ajungă la capabilitățile clientului Windows și, de multe ori să le și depășească. În noua versiune paginile se încarcă mai rapid și utilizatorul își poate aranja mai bine spațiul de lucru, putând ca într-o pagină să expandeze/restrângă diverse părți ale acesteia sau, dacă dorește, poate ascunde cu totul părți dintr-o pagină.

Dynamics 365 Business Central - Ascundere pagină

În final, utilizatorul are mai multă informație pe ecran și își poate configura propria interfață, care să conțină doar informațiile de care are el nevoie.

De altfel, întreaga experiență de lucru în Dynamics 365 Business Central devine din ce în ce mai centrată pe utilizator, acesta fiind ghidat de sisteme de help online, notificări și proceduri care să-l ajute să parametrizeze aplicația – ceea ce înainte se realiza de obicei de către un consultant. În acest sens, în noua versiune există o fereastră de ”Setări avansate” în care utilizatorul poate accesa și realiza diverse configurări ale aplicației, fără să mai fie nevoit să acceseze diverse module.

Dynamics 365 Business Central - Setari avansate

Ca și în celelalte versiuni, Dynamics 365 Business Central este disponibil în varianta  „On-premises” și în  „Cloud”, dar accentul cade pe cea din urmă. Mutarea în cloud a adus multe beneficii, printre care cel mai important e probabil acela că dezvoltările în cloud  se realizează prin extensii. Extensiile sunt cod ce poate fi adăugat aplicației fără a modifica codul de bază; extensiile pot fi instalate cu ușurință, asemenea aplicațiilor de pe telefon. De exemplu, odată cu noua versiune sunt disponibile extensii pentru limbă, pentru a rula aplicația în limba respectivă, iar unele din ele sunt gratuite și se pot descărca din Microsoft AppSource.

Dynamics 365 Business Central - Limbi instalate ca aplicatii

Noua versiune de Dynamics 365 Business Central vine și cu o serie de îmbunătățiri funcționale, dintre care menționăm:

  • posibilitatea de a recepționa fizic o cantitate de articol mai mare decât cea înscrisă e pe documentul de intrare în baza unei politici de supra-recepție, care se poate seta la nivel de articol și de furnizor;
  • utilizarea resurselor în documentele de cumpărare, o funcționalitate care cu siguranță va fi găsită utilă de companiile care fac outsourcing;
  • opțiunea de a introduce automat sau cu notificare prealabilă linii de vânzare/cumpărare recurente. Celor interesați de cum funcționează liniile recurente le recomandăm articolul: Dynamics NAV (Navision) – înregistrare facturi cumpărări recurente
  • posibilitatea de a putea trimite pe email diverse documente comerciale contactelor definite, astfel încât anumite documente să ajungă doar la persoanele care sunt interesate. De exemplu, putem seta ca un extras de cont al clientului să ajungă la contabilul acestuia, iar un aviz de expediție să ajungă la directorul de aprovizionare.

Vom detalia aceste funcționalități – și altele, în articole viitoare pe blog-ul Kepler.

Dacă vreți să aflați mai multe despre funcționalitățile din Business Central, o puteți face consultând pagina Resurse Business Central. Pentru a fi la curent cu cele mai recente funcționalități și cu noutățile din domeniu, vă recomandăm abonarea la newsletter-ul realizat lunar de  Kepler Management System.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns